Wat is het vertelpunt - Vertelpunt VN Panel Hoogeland

Logo VN Panel Hoogeland
Ga naar de inhoud
Volgens het VN-verdrag voor Rechten van Personen met een Handicap moeten mensen met een beperking, net als ieder ander, mee kunnen doen in onze samenleving.
Maar in de praktijk is dit nu nog niet zo.

Ga maar na:
  • Veel treinstations zijn niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel.
  • Hulphonden worden vaak geweigerd in restaurants of in de dierentuin.
  • Filmpjes op websites en social media zijn vaak niet ondertiteld voor doven en slechthorenden, of de teksten zijn niet begrijpelijk voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.
  • Mensen met een zwaardere beperking worden vaak in woongroepen geplaatst, in plaats van dat ze zelf kunnen bepalen waar en met wie ze wonen.
  • Kinderen met een beperking kunnen vaak niet naar dezelfde school als hun broertjes en zusjes.
En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken. Via ons Vertelpunt kun u uw persoonlijke ervaring delen van de afgelopen week of maand. Wat gaat goed? En wat kan beter? Aan de hand van uw verhalen kan het VN Panel Hoogeland kijken of er eventueel iets aan de situatie kan worden verbeterd.

Wilt u uw verhaal op deze website plaatsten, dan kunt u een e-mail sturen naar de webmaster met daarin uw verhaal. Indien u een afbeelding/foto of videofilmpje erbij wilt plaatsen, stuurt u dan het bestand als bijlage mee of vermeld de link naar de video met uw mail mee. Maar u kunt ook uw verhaal insturen via het formulier op de pagina "Stuur uw verhaal in" op deze website.
Als u niet met naam en toenaam bij uw verhaal genoemd wilt worden, geeft u dan s.v.p. in uw e-mail aan welke naam of initialen onder het verhaal geplaatst moeten worden.
Uw verhaal wordt op deze pagina geplaatst; het meest recente verhaal als eerste. Als u wilt dat uw verhaal in een later stadium verwijderd wordt, dan is een e-mailtje met een verzoek daartoe voldoende.
Ook mantelzorgers worden van harte uitgenodigd hun ervaringen in te sturen, zodat deze op het vertelpunt kunnen worden geplaatst.


© VN Panel Hoogeland
Webdesign & onderhoud: DAD-ZZP
Terug naar de inhoud